به گزارش شهرآرانیوز «دوشنبهها را وقف مردم کرده ایم، لطفا از دم در هیچ کس را بر نگردانید.» جملهای که در دقایق پایانی جلسه مردمی، فرماندار مشهد، محسن داوری، خطاب به همکاران حوزه فرمانداری، مطرح میکند که با توجه به زمان کم، مراجعه کنندهای که برای بیان مشکل یا درخواستی به فرمانداری مراجعه میکند نباید از دم در به دلیل نزدیکی به پایان وقت جلسه برگردانده شود. به همین دلیل تا آخرین دقایق دیدار مردمی دوشنبه این هفته نیز شهروندان بسیاری از گوشه و کنار شهر برای بیان درخواست خود مقابل میز فرماندار و معاونان وی نشستند.
ما نیز مانند هفتههای گذشته به نمایندگی از شما در این جلسه پرسشهایی را که در صدر گلایهها و درخواستهای مردمی بود به فرماندار منتقل کردیم. در این جلسه پرسشهایی در حوزه افزایش سرقتها و زورگیری در معابر مشهد، کیفیت آب شرب و حمل و نقل زائران در سطح شهر که به دلیل نرخهای نجومی برخی از تاکسیها گلایههایی مطرح شده بود را با فرماندار مشهد در میان گذاشتیم. آنچه میخوانید گزیدهای از سؤالات ما از فرماندار مشهد و پاسخ محسن داوری به سؤالات شماست.
فرماندار: اینکه به دلیل صرفه جویی، روشنایی کم شده باشد را اطلاعی ندارم، اما در موضوع زورگیریها ورود جدی خواهیم داشت. تعداد گزارشهایی که در موضوع زورگیری و کیف قاپی به ما میرسد زیاد شده است، در جلسهای که در قرارگاه مقابله با سرقت برگزار شد قرار شد برای حل این معضل برنامهای جدی تعریف شود. درباره این موضوع باید چند کار ویژه انجام شود. اول؛ اینکه ضایعاتیها را سامان دهی و معتادان متجاهر را جمع آوری کنیم. دو م؛ اینکه کسانی که فروش استوک دارند و اقلام دست دوم میفروشند را شناسنامه دار کنیم تا اموال مسروقه را خریداری نکنند. سوم؛ اینکه نظارت نیروی انتظامی باید بالاتر برود. در این زمینه طرح ویژهای را ابلاغ کرده ایم و کار در حال برنامه ریزی جدی است.
فرماندار: موضوع مقابله با تخلفات تاکسیها در دستور کار ما قرار دارد، اما گزارش جدی مبنی بر تخلف اخیرا نداشته ایم. سامانهای ایجاد شده است که تخلفها در آن اعلام و رسیدگی میشود، اما قول میدهیم این موضوع را مجددا بررسی کنیم.
فرماندار: کیفیت آب هر روز مورد رصد قرار میگیرد و بهداشت هم روی این مسئله نظارت دارد. گزارشی مبنی بر اینکه کیفیت آب از استاندارد پایینتر آمده باشد، وجود ندارد. بخشی از این موارد ناشی از تلقین خود شهروندان است. تمام شهر از یک آب شرب تأمین میشود. چنین چیزی ممکن نیست که در یک منطقه آب آشامیدنی بو بدهد و در مناطق دیگر مزه آب خوب باشد. فشار آب ممکن است کمی افت داشته باشد، اما درباره مطلوبیت آب تغییری ایجاد نشده است.
شهروند متقاضی رسیدگی به پرونده تصادف: ماه اسفند شخصی با ماشین من تصادف کرد که مقصر شناخته شد و باید خسارت میداد، اما هنوز حاضر به پرداخت خسارت نشده است. ماشین من هم هنوز در پارکینگ است. میخواهم ماشین راننده مقصر را توقیف کنم. حکم جلب را هم میدهند، اما، چون ماشین متعلق به فرد دیگری است که ساکن زاهدان است میگویند باید خودم با مراجعه به زاهدان این موضوع را پیگیری کنم. با توجه به شرایط زندگی ام و اینکه تحت پوشش کمیته امداد هستم امکان پیگیری این موضوع را ندارم. چه کاری باید انجام بدهم؟
فرماندار: این موارد بحث حقوقی است و باید به دادگستری مراجعه کنید، اجرایی نیست که در حوزه اختیارات ما باشد، اما کمیته امداد با توجه به شرایطی که دارید به شما کمک میکند. با توجه به حضور نماینده کمیته امداد در جلسه مردمی، برای اینکه به شما وکیلی در این پرونده اختصاص داده بشود را پیگیری میکنیم.
شهروند متقاضی وام در بن بست بانک: پسرم را صاحب خانه جواب کرده و گفته است یا باید اجاره جدید را که ماهی ۴ میلیون تومان است بپردازد یا خانه را تخلیه کند. پسرم در سربازی جانباز شده و بازنشسته نیروی انتظامی است با حقوق چهار یا پنج میلیون تومان فقط میتواند هزینههای درمانش را بدهد. درخواست وام هم داده ایم که گفته اند، چون یک بار وام گرفته اید مجدد به شما داده نمیشود. برای ودیعه مسکن اقدام کردیم، اما نامه کسر از حقوق خودش را قبول نمیکنند. چه کار کنیم؟
فرماندار: برای مبلغی که شما در این درخواست مطرح کرده اید، باید دو ضامن ببرید. دو ضامن کاسب ببرید اگر قبول نکردند به من اطلاع بدهید پیگیری میکنم که این موضوع حل بشود.
شهروند متقاضی وام خوداشتغالی: یک سال است برای وام پیگیر هستم، اما به خاطر نداشتن ضامن، چون در این شهر غریب هستم کارم درست نمیشود. یک درخواست دیگر هم دارم، تحت پوشش کمیته امداد هستم، اما تلویزیون ندارم و واقعا تنهایی و نداشتن تلویزیون در خانه اذیتم میکند. اگر ممکن است یک تلویزیون دست دوم به من بدهید.
فرماندار: در موضوع وام، چون ۱۵۰ میلیون تومان وام میخواهید باید دو ضامن ببرید. شما یک ضامن کسر از حقوق و یک کاسب ببرید. اگر ضامنها را قبول نکردند مراجعه کنید تا پیگیری کنم. برای تلویزیون هم اگر کمیته امداد بررسی کنند که نیازمند باشید، تلویزیون را پیگیری میکنم که به شما بدهند.
شهروند با حکم تخلیه صاحب خانه: شوهرم پیک موتوری است و یک فرزند بیمار دارم. صاحب خانه به تازگی اجاره را بالا برده و گفته است که حکم تخلیه دارد و به زودی وسایلم را بیرون میریزد. چه کاری باید انجام بدهم؟
فرماندار: مالک فقط اجازه دارد ۲۰ درصد اجاره بها را اضافه کند اگر بیشتر است طبق قانون نمیتواند شما را از خانه بیرون کند. طبق قانون میتوانید تخلیه نکنید. اگر رأی دادگاه برای تخلیه مستأجر را دارد نشان بدهد. این قانون را اجرایی کردیم که هیچ صاحب خانهای نتواند بیشتر از ۲۰ درصد رهن و اجاره را زیاد کند یا مستأجر را بدون دلیل مجبور به تخلیه کند.
شهروند متقاضی مسکن: سرپرست خانوار و تحت پوشش کمیته امداد هستم. برای مسکن یک سال است پیگیریم. کارهایش را هم انجام داده ایم، اما به ما نمیدهند چرا؟
فرماندار:، چون طبق بررسیای که انجام شده است، مسکن به شما داده اند و آن را فروخته اید. مجدد به شما مسکن داده نمیشود.
شهروند متقاضی افزایش سهیمه آرد: سهمیه آرد نانوایی من کم است. پخت را اضافه کرده ایم. سهیمه آرد را بیشتر کنید. پاسخگوی مردم محله مان نیستیم.
فرماندار: شما هرقدر پخت داشته باشید ۱۰ درصد به سهمیه اضافه میشود و سیستمی بررسی میشود. این مسائل در نانینو به صورت سیستمی بررسی میشود.
شهروند کارآفرین: در خط تولید چرم دوزی کارمان را توسعه داده ایم و خط تولید جدید را راه انداخته ایم. افراد نیازمند را هم برای اشتغال کمک میکنیم. مجوز فنی و حرفهای هم گرفته ایم و به همه کسانی که برای اشتغال میآیند مجوز هم میدهیم. مسئلهای که در حال حاضر داریم مکان مناسب است، فضای بزرگتر و کمک شما را نیاز داریم.
فرماندار: سوله خالی در حاشیه شهر شناسایی کنید من هماهنگی لازم را برای اجاره انجام میدهم. اما بهترین پیشنهاد برای شما به جای اجاره سوله در مکانهای دیگر، ساختن سوله در شهرک صنعتی است. بهتر است آنجا مستقر شوید.